Wo ist Oma? In der Koma

Om 20 dagar åker vi. Jag kan inte fatta! Det pirrar! Denna känsla måste vara den bästa av alla känslor i hela världen. När man väntar på något, har gjort det så länge man kan minnas och sedan känner att det på riktigt börjar närma sig. Jag känner just nu att jag inte skulle kunnat vänta en dag till. Det är ungefär som innan jag åkte till Österrike, lite på bristningsgränsen. Det låter kanske hemskt. Men jag står knappt ut. Jag har väl något fel, kanske. Där borta ska jag lära mig att vara nöjd. Leva i nuet. Prio ett.

MEN DET GÖR INGET JUST NU. Om 20 dagar lyfter planet som tar oss till Sydney. Vi tre har planerat detta sen gymnasiet och nu blir det av. Det var många som pratade om att "dra utomlands" och "sticka härifrån". Många som bara pratade. Det är ju lätt att snacka, drömma. Vi ska verkligen genomföra detta! Om inte jag får cancer eller något innan. Borde inte hinna på 20 dagar? Haha jag är i alla fall stolt över oss, redan innan. Vi är jävligt coola!!

Nu ska jag åka till Hälla med Kimpa och fixa lite inför halloween tonight. Vet inte om jag ska klä ut mig? Har inte hunnit tänka ut något och den riktiga maskeradfesten blev typ inställd. Så jag får väl fundera ut något. Mama&papa drog på golfresa till värmen imorse så det är inte mycket till liv i luckan hos mig. När jag var 15 blev jag överlycklig av ett tomt hus. Nu känner jag mig ensam! Shit, kommer aldrig kunna bo själv. Sa det till mamma igår. Hon: "Då får du väl skaffa någon kille att bo med", jag: "Nej, hellre en kompis". Hon: "Men kan du hitta nån sån som vill bo med dig då?"

Haha, nej det förstås.


Hajkött

Tja ba!

Jag har fått en astrist rutin. Går upp runt nio varje dag, utvilad. Gjort det ända sen i måndags. Imorn måste jag fixa en annan tid, variera mig lite. På tal om att variera sig kan jag veeeeeeerkligen inte bärga mig tills vi får flyga iväg. Bort från the hell- iväg till the paradise (mina förväntningar är lagomt skyhöga, jaaa). Där kommer den ena dagen aldrig vara den andra lik. Ena dagen surfar vi med hajar, andra dagen hoppar vi fallskärm och en tredje dag rider vi på kängurus genom savannen. Sedan avslutar vi ridturen med att grilla dem. Mmm, nygrillad känguru! Men hur kommer vi hem? Hoppas det finns taxi i savannen. Jag lovar er här och nu att jag ska testa på de mest störda maträtterna! Ska komma hem och ha ätit alla konstiga djur, specialiteter för de platser vi besökt osv. Kommer känna mig berikad. Rätt äcklad också, troligtvis. Undra om haj är gott?

SKA KILA TILL FRILLE NU, IDAG IGEN. VI HAR BLIVIT ETT RÄTT HURTIGT GANG OCH VI UTÖKAS! Idag är jag dock inte hundra taggad. Gillar inte detta pass så very much. Känns mycket längre än alla andra. Men men, kriga kriga.

/Krigarprinsessan L8


Aldrig meeeeer

Sitter och kollar på lediga jobb i Sverige och runt om i världen. Åh jag vill så mycket! Längtar efter att vara arbetslös och planlös, söka lite knäppa jobb, lära mig vad jag inte vill jobba med och utvecklas. Gå kurser och få känna sig smart. Funderar nu på telefonförsäljare i Bangkok eller hotellstäderska i Norge. Haha noet. Skulle hellre försörja mig som snattare än som städerska, efter några dagar som vikariestäderska på Alp Art. Känns så overkligt, var jag ens där?

Vill flytta! Börja om! Göra nåt nytt! Dör på att hänga hemma, jobba lite där, lite här, träna på Frille och börja om. Blir inte stimulerad av det. Lär mig något!

Om jag inte skulle åka nu i november skulle jag fan sökt detta: http://www.eventpersonal.se/. Haha. Eftersom jag inte har något bättre för mig får jag väl gå och läsa vidare på min bok, eller nåt.
 


CPSTÖRD

Kom på en störd grej som bara händer mig. Min frisör visade först att håret var lite slitet i topparna med spegeln. Sen tvättade hon, hade inpackning osv. Vi prata massa om Asien (ännu en gång sjukt inspirerad), hon fönade och sen tog hon fram spegeln igen. Det slitna var plötsligt borta. Jag: men shit hur kunde det bli så, var det inpackningen?? Hon: Alltså.. jag har ju klippt?

Haha kors, jag märkte inte det!!! Visst, det tar inte så lång tid, men hur kunde jag inte ens märka att hon tog fram saxen? Kommer i alla fall inte ihåg det?


Jag är fan störd. En gång för alla.


Hemmakväll vs utekväll?

Okej, jag var inte säker på om jag skulle ut eller inte ikväll, nu är jag det. Var nyss på harmoniq, på nån slags hårkur och ögonbrynsshit. Fick i namnsdagsprelle av m&p, så nej, inget jag kom på själv. Hon "stylade" mitt hår så jävla fult. Jag tänkte ett tag vem jag var lik. Så kom jag på det - Wilma i Flinta. Haha katastrof. Ni vet asfluffigt där uppe. Hahaha nåt att garva åt i alla fall! Får bli Idol med bästa Klara istället. Kanske en utgång imorgon. Justja, sen gjorde hon ett paraffinbad(?) så mina händer är fettlena. Fett! Typ stearin? Haha, jag kanske är efter.

Idag har jag lunchat med Ammie. Tog igen massa vi missat. Så knäppt med dem man var van vid att träffa fem gånger i veckan och sen inte alls. Om det är nåt jag hatar är det att tappa kontakten med folk jag gillar.

 


Bitter?

Den blev inte så god. Kanske första skeden. Men ja, som sagt, jag gillar ju inte tomatsoppa. Då vet jag det. Igen.

Ikväll har jag varit på handboll med mors. Det var så länge sen att det blev lite fint. Samma låtar. Åh. Det är ju nåt visst med den där sporten och hallen. Dock blev jag lite ledsen, på min gamla goda tid var det alltid massa folk i hallen som jag minns det, vid a-lagets matcher? Det var en höjdpunkt, förutom ens egna träningar och matcher. Alla gick dit! Det hörde ju till. Chillade med laget. Lagkänsla. En av de bästa. 

Nu var det cirka 100 pers där. Alla satt med bistra miner och klagade på det trista spelet. Såg inte en enda ungdom, bortsett från de som torkade golvet! Vafan hände? Är det verkligen så att precis allt var bättre förr? Eller tänker man bara på dessa grejer?

Tomatensuppe

Aaaa, känner mig som en ny människa efter lunchpasset på Frille. Var extra soft idag, hade med mig så många Freundins. Emma, Joanna, Sarah och Bricki! Soft soft känns det nu. Lovely att jag inte jobbar idag. När man jobbar såhär lite som jag gör nu, typ 3-4 dagar i veckan, det är det jobbigaste som finns. Man orkar aldrig jobba, man är ju ledig för mycket. Jobbar man mycket blir man nästan rastlös av en ledig dag. Well well, det är nog lika bra att jag inte jobbar så mycket, är redan bortrest i huvudet, så allt funkar inte riktigt som det ska..

Fick för mig att jag var sugen på tomatsoppa. Dock vet jag inte om jag någonsin ätit det och om jag har gjort det tror jag inte att jag gillade det. Men det kändes fräscht. Hittade ett fint recept med basilika haha. Störde mutti mitt i ett möte för att fråga vad man kunde ersätta grönsaksbuljong med? Aromat tyckte jag. Tyckte inte hon. Skulle testa kalvbuljong. Låter ju helfel. Återkommer med resultat.

SNIGEL

Någon som undgick att Rix FM:s "jagad" var i Västerås idag? Haha. Jag skrattar somfan åt mänskligheten! Inte på ett sarkastiskt, dåligt sätt- jag gillare, att det finns så många roliga människor.

Jag började jobba klockan nio och hörde nåt på radion innan jag åkte till jobbet att de var i Västerås. Drev med papa om att vi borde åka ut och leta. Trodde ingen gjorde det på riktigt? Eller, det finns ju dom som har all tid i världen som kan ägna sig åt sånt, men såååå många?! När jag öppnade spelet kommer en kvinna springandes med telefonen mot örat och panikfrågar mig "VART LIGGER ETT COOP FORUM??" och sen "FINNS DET BARA ETT???". När hon fått sina svar, vet inte ens om hon lyssnade, kutar hon ut igen direkt. Fick höra sen att jag missade den mesta panicen på morgonen. Då hade det sprungit runt massa folk i butiken och frågat allt och alla "ÄR DU JAGAD AV RIX FM?" haha våra chefer fick lite damp. En ledtråd hade tydligen varit "han putsar just nu fönster", därför hade en kille frågat vår chef "har du putsat fönster idag??". Hahaha.

Ja, sen hittades han ju på Forum i alla fall. Hade tydligen gått runt och handlat som vilken som helst de första 20 minuterna när man kan få 55 000 eller nåt? Haha, det är verkligen en grym idé. Reklamen de får, sick sick. Hörde att omkring 1000 pers befann sig på Forum, fastän den jagade redan var hittad. Haha, ser framför mig hur Forums tanter blir helt chockade och "förvirrade". Varje gång jag varit där den senaste tiden har det varit totalt dött, kväll/morgon/lunch- alltid. Typ sett tre andra kunder. Fattar inte hur de kan gå runt! Men det är en annan sak. Flera som jobbar hos oss kommer från Forum och har berättat stördaste historierna. Haha när jag var liten sprang jag ifrån papa där (han tröttnade på att springa efter mig, så kan väl inte en pappa göra?). Min bror som hängt vid skivorna frågar sen vart jag är. "Dom ropar väl ut henne i högtalarna snart". En sekund senare fick han rätt. Haha borde jag vara arg?

Dags att sluta peppra. Lära sig skriva kort var det. Det går bara inte för mig.


Dream on

Jag hade en jävligt störd dröm inatt.

Jag fick en lillasyster. Min mamma var amerikan (?), så ibland skulle man prata engelska med barnet. Jag var så glad för en lillasyster. Jag sa "hey babe" till henne. I början av drömmen var det fina familjesituationer. Vi skulle borsta tänderna på henne (hon var typ aldrig bebis, bebis. Pratålder på en gång). Jag försökte få mamma att döpa henne till Melda, men det gick hon inte med på. Hon gillade mig.

Jag kommer inte ihåg hur drömmen ändrades, om det blev en ny dröm kanske? Men plötsligt var jag på jakt. Jag hade en väska och massa grejer. Träffade på nya vänner på en semester med familjen. Jag gick iväg och några andra hade hand om mina saker. Så kommer jag tillbaks och Emil Elfving står där och bråkar med några, med mina saker. Så börjar han springa iväg för att "skydda sakerna". Jag springer efter. När jag sprungit länge och är säker på att vi är säkra ropar jag att han ska stanna "EMIL FRÅN SMÅLAND!". Han stannar direkt. Smiter in på någon toa och jag hänger på. Så råkar jag komma in på fel. Låser in mig. Några tjejer bryter med våld upp min dörr och säger "det är nåt du måste se". De tar mig till ett rum där Chuck Bass ligger död. Emil kommer. Vi börjar gråta.

En annan sak i drömmen var att barnet var Amanda Nystedts. Jag frågade vad hon skulle döpa barnet till. Chloe, sa hon. Fast hon var inte säker på om det lät "bra". Hon funderade lite på Belladotte. Bella Råberger var också med. Jag tror hon gillade det sista namnförslaget.

Haha. Jaja. Idag är jag ledig! Ska chilla satan och evetuellt även få något bra gjort.

HAGLÖFS

Snart kan jag stryka den viktigaste saken inför resan! Väskan. Idag åkte jag med Alex och Klurris till Avesta och Höglöfs butik. Det var mysigt att besöka dalahästen och få något braaa kirrat! Vi gick runt som vandrare i butiken med feta väskor på ryggarna. Kände och klämde. Fick ont lite här och där. Klagade lite. Undrade hur mycket skrället vägde. "Det är ju bara plastpåsar i" -butiksmannen. Hehe. 2,6 kg typ. Vi ska ha minst 15? Kors.

Nu försöker jag styra upp mitt liv en aning. Fixa massa inför resan. Tänkte dra en Friskis, men en söndag som denna är ALLA ledare SÄMST. Tro mig, jag vet fan. I fredags var jag och Jompa på ett katastrofpass. Finns inget värre. Fattar inte varför jag gick och gjorde samma misstag igen. Har träningsvärk i benen, bara benböj har hon. Hatar benbög. Aldrig mer. Hellre utan än en b-ledare.


Gossip Girl och Ensam mamma söker ikväll, haha viktigaste på veckan.


Ramlar gatan fram

Nu har jag äntligen bokat tågbiljett till Göteborg. Jag ser verkligen fram emot att få möta min stad igen! Även om det är kallt kan jag se ljuset i tunneln där borta. Jag ska fanimej flytta dit en dag. Jag och Kim ska dela på en fin etagelägenhet. Fettdyr. Pappa betalar. Plugga något jättesmart. Försörja oss på fetob. Hänga på fina ställen och sippa vin en vanlig onsdag. Dricka te i vår fina soffa. Aldrig vara ensam och ha tråkigt.

Eller så flyttar jag till Ludvika och hyr ett litet skjul till studentlägenhet och träffar härliga dalmasar med musche och svart volvo. Det brukar ju bli så. När jag och Alex var på Peace&Love liftade vi en gång med en kille i svart Volvo. Han kom från Hedemora, cirka fyra mil från Borlänge. Han hade åkt in till stan ba för att "kolla läget". Han skulle jobba på verksta´n dagen efter, så det var inget han var ute efter mer än lite kik. Det är härligt att landsbygden kan bevara sina härliga grabbar!

Det blev en liten utgång igår. Kollade på Almighty lions. Det var väl okej. Nu ska jag ringa Klara. Saknar henne. Behöver henne för att inte bli knäpp. Hon är lugn och klok i alla situationer. Det är tur att hon ska med på vår resa. Det skulle verkligen inte gå annars, det kan jag säga redan nu.

DILEMMA I MIN FEMMA

Ut och bråka eller stanna inne och rulla tumme?

Det är frågan. Dricker rött vin nu. Smakar skit. Dricker man tillräckligt sakta och tänker på något annat samtidigt som man håller för näsan går det nästan! Åhå, så glad jag, att jag kom på ett trick.

Idag har jag verkligen damp på vissa människor. DAMP DAMP DAMP. Så dryga människor det finns. Tar aldrig slut.


Du finns inte

Haha okej detta är så typiskt mig så jag vet inte vad.

Jag går verkligen och väntar ur på att 20 november ska komma någon jävla gång. Har väntat sen jag föddes. Tiden går lika sakta som kylan kom snabbt. Jag fryser. Jag ryser. MEN KOM DÅ!

I mitt allra mesta längtande jag, en torsdag kväll som denna satt jag och funderade på hur jag skulle stå ut. Då frågade en vän lite närmare frågor angående vår resa, såsom när våra flyg går, vart vi landar och flyger ifrån i Nya Z. osv. Jag kom på att jag typ inte alls hade koll. Jag ska vara den såkallade "kontaktpersonen". Vad vet jag? Vi har typ ringt Kilroy och bett dem boka åt oss. Haha, vi planerade mer i augusti än nu? Vi åker ju snart? Haha kors. Jag har inte tagit beslut angående försäkring, jag har inte köpt en jävla ryggsäck (sjukt trist köp, skjuter upp somfan), jag har inte kollat upp vad man bör göra på alla ställen vi kommer till osvosv. Visst, det mesta visar sig när man kommer dit. Men, varför sitta och rulla tummarna när man kan förbereda sig lite i alla fall? Stupid asssssssl8.

Jag gör det nästa vecka. Hehe. Idag har jag haft en mycket soft dag med en trip till E-tuna med Jompa. Allt som innefattar besök av andra platser än Väss och att göra något utanför rutinerna gillar jag! Iofs har jag typ inte en enda rutin? Jobbar, äter, sover, tränar- alltid oregelbundet. Men i alla fall. Jag vaknar på samma ställe varje morgon, nästan. TRIST.
 
Öppnar imorgon så ska dra en durr och sen sova lite. Det är en sak jag verkligen älskar. Att sova. Haha, finns det nåt bättre än att krypa ner i en skön säng, med sköna lakan (inga äckel-IKEA, ni vet den där hårda sorten. osovbar) och bara somna in. Haha. Jaja. Är nog lite väl trött nu.

PUSS


ge mig nåt kul. fort.

IDAG TOG ALEX KÖRKORT!! GRATTIS KOTTE!!!!

Det firade vi med en tripp runt staden. Jag är så stolt över oss. Vi ville verkligen bli av med körkortsbiten före vår resa och nu är vi det. Fyfan, aldrig mer öppna en teoribok, aldrig mer lyssna till Bertils ganska söta- men ack så dryga röst. VI GJORDE DET.

Justja, jag skrev ju att jag för första gången var nöjd med mitt hår. Haha, inte riktigt sanning. Eller jag var nöjd. I deras ljus var det bra. Men, nej, jag tyckte sen att det var för ljust. Jag sa att jag inte ville bli för ljus, men det blev jag. Fick även medhåll från några håll, så gick dit och kirrade det idag. Haha, vet att vissa garvar när de äser detta. Nu är det i alla fall åt det röda håret och jag diggar det! Skulle jag inte gjort det hade jag fan ändå inte orkat reflektera över det mer. Jag ska börja leva efter att allt blir som det blir nu, punkt.

Nu sitter jag här och tråkar. Funderar över en sak jag för jävla gärna skulle vilja. Spärren säger stopp. Som den alltid gjort. Den dagen den är borta är jag lycklig. Då har jag lyckats med nåt stort. Jag lovar här och nu att jag ska tillåta mig själv att vara nöjd då.

Jag har anmält och betalat högskoleprovet. Tror dock inte jag ska göra det ändå. Låter kanske dumt, men hade det varit första eller andra gången hade jag kört. Men känns ovärt att utsätta mig för den värsta dagen på året en gång till, utan motivation, ett mål eller plugg i bagaget.

Saknar och så

Hallådär bloggfan!

Italien var soft. Har fått en bättre uppfattning om stövellandet, känns bra! iofs var jag bara där för två år sedan när fars fyllde 50. Pescara, Florens och Bologna var vi i då. Kommer inte ihåg så mycket av det (haha, varför har jag världens sämsta minne?), men Bergamo var sjuk fint. Vi shoppade i Milano och gled runt i gamla stan i Bergamo med en glarre i vår vänstra hand. Såg svenskar ÖVERALLT. Litet minus. Ryanair har sina för- och nackdeler, hehe.

Efter några dar med murras rutiner är jag van att vakna såhär tidigt. Jag vet ju att jag inte är utsövd. Ska nog gå och kriga igen ögonen. Idag blir det stort släktkalas. Inte så mycket jobb innan, bara hämta mat och tårta på stan. Det är 2009. Man kan chilla. Tar nog bort detta inlägg nästa gång jag går in på min blogg. Astrist verkligen. Hinner du se det- lucky you.. not.

En sak! Jag saknar verkligen Hanna massa. Hur ska jag klara mig typ ett helt år? Vet inte hur jag ska få tag på dig mer än facean?

Hejdå-då

Tog typ en sekund att packa. Vad har man på sig när det är 20-25 grader nu igen? Känns inte som hett, men typ ganska mycket varmare än här. Jag har säkert med mig helt fel som jag alltid har. Självutnämnd till världens sämsta packare. Bådar gott för vår bratpacking.

Dags att ta farväl till alla min underbara läsare/fans!! Jag lovar, kommer blogga så mycket som bara möjligt därifrån!! Ska verkligen försöka att inte göra er besvikna.




puttana kanske?

Jag måste skriva ett till tror jag. Det känns bra nu! Imorgon slipper jag Sverige för några dar. På fredag får jag träffa Anders&Carro och på lördag kommer all släkt vi har till Väss och firar mig&bror. Nästa vecka fyller jag år. Den sista och en vecka framåt är jag ensam hemma och planerar kanske någon typ av sammanslagning? Den tionde november är jag sjukt jävla fri från Coop. Där någonstans planerar jag att kila en sväng till Götet. Vore mys en sista gång innan vi drar till Australia, som vi gör den tjugonde.

Jag känner att dagarna kommer flyta på och det känns underbart. Inte jobba, sova, tråka, börja om igen och frukta en lång vinter. Jag ska ta vara på sista tiden här hemma också. Ha kul. Det är kallt och jag fryser stjärten av mig. Men det gör inte så mycket, för jag vet att denna sista tid tid i Sverige innan vi åker kommer omges av mycket kärlek och lycka.

Skål på det va!

En dag i sänder

Walla blogg!

Jag är lite ledsen. Jag har haft massa inspiration och massa att skriva om veckan som varit, men det har inte blitt av. Bad.

I helgen var jag på bio, maskerad och jobbade en del. Hände ett och annat. Action på Coop. Riktigt kul faktiskt. En turk och en tant började bråka, vi fick ringa jouren. Båda var 1,50 långa. Hehe. Fortsatte ända ut till parkeringen. En kvinna fick epilepsianfall, så vi fick ringa ambulansen. Mindre kul. En på jobbet tog en snattare som snattat för 1800 kronor i sin feta sportbag. Smart kille. Kom dock undan, han var hög och försökte bryta tummen av han i vår personal. Tur att det inte var jag, för min tumme hade verkligen gått av. Denna kille hade redan haft den ur led så många gånger, eller nåt. Det bästa: flera kunder blev vittnen och filmade det hela och inväntade polisen för att visa upp sina material. Haha seriöst, hur kommer man på tanken att dra upp kameran? Visst, ett rån, men en snattare på Coop? Haha, bra gjort i alla fall! Polisen jagade snattaren och fick tag i honom i ett "buskage". Haha. Roligt ord.

Idag har jag kirrat håret på Color. Nöjd för en gångs skull faktiskt. Hallelujaaaah! Fick massa resetips av min frisör och aldrig varit mer taggad än jag är nu. Som hon sa: "åker man inte på en sån här resa missar man något". Känns BRA. Ibland får man ju lite smått ångest, med tanke på hur mycket annat man skulle kunna göra. Men allt är nu som bortblåst. Det är det bästa hon gjort i sitt liv och jag tror jag kommer känna desamma.

Stötte på Amanda på stan och följde henne till Café Tuppen. Drack te från Kenya. Chillade med Malin. Kollade in alla söta cafébesökare. Pratade om livet. Det var soft. Mötte senare upp Kimpa. Gick till Italian bar och åt god sallad och pasta. Träffade pappa som beställde mat där till min födelsedag. Han var söt.

Bra dag. Nu måste jag packa innan jag ska träna och städa. Glider iväg till Italien imorgon bitti. Nicklas lärde mig igår hur man säger hora på italienska, men nu har jag glömt. Tråkigt. Det enda man behöver ju.

CIAO!

RSS 2.0